Njut året runt av balkongen

Njut året runt av balkongen

Professionell och snygg balkonginglasning kan ge en förlängd säsong och med olika tillval känslan av ett extra rum åt lägenheten.

Alulux CCT AB i Partille har sedan 1976 arbetat med balkonginglasning, solskydd och uterum för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och organisationer.

-Vi erbjuder en komplett service från idéplanet hela vägen till färdig och användarklar balkong, vilket också innebär att vi söker bygglovet åt kunden, berättar Tony Mikszath som tillsammans med Bernt Creutz äger och driver Alulux.

-Det brukar gå till så att vi efter en första kontakt presenterar vårt koncept för intressenterna eller styrelsen om vi till exempel ska jobba med en bostadsrättsförening. Vi har en allmän visning där de kan ställa frågor, och vill de gå vidare tar vi de exakta måtten på varje balkong individuellt och varje intressent får en offert på just deras balkong. Sen monterar vi, säger Tony.

Alulux är en komplett leverantör av Windoors produkter, vilka tillhandahåller de bästa lösningarna för balkonginglasning, solskydd och uterum som finns på marknaden. De olika systemen håller en hög kvalitet med en design som tydligt präglas av ett nära samarbete med arkitekter. Det brukar ta ungefär tio veckor från beställning till användarklar balkong.

-Just detta att vi måttanpassar varje balkong individuellt gör att själva tillverkningen tar lite tid, medan montaget sedan går relativt fort. Men det är en garant för att resultatet ska bli perfekt, berättar Tony.

Av Windoors många produkter är ramlöst och smalram de alternativ som säljer bäst hos Alulux.

-Smalramen är den stabilaste konstruktionen på marknaden. Det är en liten tunn aluminiumram mellan rutorna som sitter under tryck vilket gör den väldigt tät, säger Tony. Med tillval som plisségardiner kan man sedan styra både värme- och ljusinsläpp. Alulux tillhandahåller även industriella solskydd och raster samt p-husgaller och kompletta lösningar för uterum där allt ifrån enklare system till vinterisolerat går att få. Solskydden är helt underhållsfria.

Det går bra för Alulux och produkterna är i stor efterfrågan. Ett av de stora arbeten de just nu är i färd med att göra är ett 70 inglasningar stort projekt i Sannegården. -Vi växer stadigt och förra året gjorde vi vårt bästa år någonsin, berättar Tony avslutningsvis.

www.alulux.se