Aluminiumspecialisten i Hisings Backa

Aluminiumspecialisten i Hisings Backa

ALUMINIUMSPECIALISTEN, ALU-S, LÖSER DET MESTA INOM ALUMINIUMKONSTRUKTIONER.

DET HAR MAN GJORT SEDAN 1960-TALET. UNDER ÅREN HAR FÖRETAGET BLIVIT KÄNT PÅ DEN SKANDINAVISKA MARKNADEN FÖR SIN HÖGA SERVICENIVÅ OCH SINA KUNDUNIKA PRODUKTER FÖR FORDONSPÅBYGGARE.

VI FÅR EN PRATSTUND med Martin Sellman, nytillsatt VD på företaget sedan ett år tillbaka. Över en kopp kaffe berättar han om bolagets fokusområden och deras tre huvudmarknader.

– De största behoven har våra kunder inom entreprenad och transport. Här har vi paneler och profilsystem på lager för exempelvis skåpbyggnationer. Men vi har också en mängd olika tillbehör för entreprenadmarknaden.

Vi tillverkar kompletta lämsystem, svetsar trösklar, ramper, lastkilar och handikappanpassningar efter specifika önskemål och behov. Bland våra kunder finns både privatpersoner och aktörer inom offentlig miljö, berättar Martin.

Std.-utbud av olika lastbryggor samt handikappanpassningar

Fasadbeklädnad är en marknad under tillväxt, här erbjuder ALU­-S bland annat fasadkassetter och system för storhus, exempelvis bilhallar, skolor och köpcentrum.

Allmänindustrin är den tredje delen av ALU-S kundsegment. Tack vare sitt stora kontaktnät, med flera producenter världen över, kan de erbjuda profilmaterial till mycket konkurrenskraftiga priser. Det gäller både bearbetat och ytbehandlat material.

Serviceplattform för helikopter, kombination av stål/ alu konstruktion

– Vårt kontaktnät är en otrolig tillgång som gör att vi kan erbjuda lösningar som ligger en bra bit utanför vår kärnverksamhet. Begränsningarna är få och kan vi ta fram konfektionerade tillbehör som till exempel kartonger, dekaler, ståldetaljer och plastdetaljer.

Senaste året har gått över förväntan för oss och vi har haft en tillväxt på närmare 100 procent. Så vi ser ljust på framtiden och nya samarbeten med kunder som påverkar företaget i positiv riktning, avrundar Martin Sellman.

www.alu-s.se kan du läsa mer. Vid frågor kan du höra av dig på 031-91 47 62 eller genom att skicka ett mail till alla@alu-s.se