Med racketsport i fokus

Med racketsport i fokus

Alelyckans Sportcenter har länge betraktats som ett racketsportens mecka för alla utövare av tennis, badminton, squash och bordtennis.

Nu lägger man ännu en racketsport till utbudet när den populära nya varianten Pickleball från USA introduceras i höst. Dessutom öppnar man med ny restaurang upp möjligheterna för gäster att få sig riktigt god och hälsosam mat till livs efter ett hårt pass.

– Restaurangen väntas öppna för luncher i oktober och med ledordet hälsa satsar vi på god, nyttig och mättande husmanskost, berättar Stellan Björk, VD och ägare på familjeföretaget Alelyckans Sportcenter.

Stellan har varit med sedan starten 1974. Många är de göteborgare som genom åren kommit till hallen för att smasha bollar över nät, ta ett gympass eller svettas igenom en innebandymatch med polarna. Här finns nämligen många andra möjligheter än bara de inom racketsport. En 18-håls minigolfbana med internationella mått fungerar som Göteborgsklubbarnas hemmabana under inomhussäsongen, och under utomhussäsong finns en 12-håls äventyrsgolfbana. Gymmet har luftmotståndsbaserade styrkemaskiner som är snälla för kroppen, och motionsmaskiner, men självklart också en del fria vikter.

Tennis- och badmintonskola
Beläget strax utanför centrala Göteborg är Alelyckan Västsveriges största träningsanläggning för racketsport, och under högsäsong har man cirka 500 besökare per dag. Här erbjuds såväl tenniskurser som badmintonskola och korpserien i badminton huserar här.

-Tennisskolan är i vår egen regi där man kan få såväl privatlektioner som träning i mindre grupp, berättar Stellan och fortsätter:

-Badmintonskolan håller Vårvindens badmintonklubb i och de är mycket duktiga, och i korpen är det full aktivitet vilket är glädjande med tanke på att det annars sägs att korpidrotten minskar. Det är inget vi märker av här på Alelyckan.

På Alelyckan finns många olika möjligheter att utnyttja diverse mängdrabatt, men man kan också betala per gång. Man kan såklart välja årskort, 10-kort eller 20-kort.

– En del väljer att abonnera på en fast tid i veckan, som att de till exempel alltid spelar på tisdagar mellan 17 och 18. Våra 10-kort och 20-kort är flexibla och attraktiva för de flesta då de till skillnad från motsvarande kort på många andra ställen inte går ut inom ett år om man skulle bli sjuk eller komma ur sin träning på ett tag, säger Stellan.

Barnkalas och privata event
Här hålls även populära barnkalas och vuxna har möjlighet att hyra hela hallen och ha den för sig själva under fredag eller lördag kväll. Med den nya restaurangen finns framöver också planer på att kunna erbjuda konferens.

-Barnkalasen har vi lördag eller söndag dagtid och de får en timme med valfri sport och sen dukar vi upp ett födelsedagsbord med ballonger och serpentiner och korv, frukt, dricka, glass och godispåse, berättar Stellan.

Stellan rekommenderar slutligen racketälskare att komma och pröva Pickleball i hallen när det i höst har premiär.

-Kolla vår hemsida eller ring oss, Pickleball påminner om badminton men spelas med racket som mer liknar stora bordtennisracket. Likt bordtennis är det hyfsat enkelt att spela och väldigt roligt samtidigt som man får in motionsdelen, säger han avslutningsvis.

www.alelyckanssportcenter.com

031-469500