Träningsglädje med racketsport och mycket annat

Träningsglädje med racketsport och mycket annat

På Alelyckans Sportcenter står träning, hälsa och glädje i fokus. Här finns allt för den som älskar sport under ett och samma tak.

Fysisk aktivitet är livsviktigt för både kropp och själ men framför allt ska det vara roligt! säger VD Stellan Björk.

Sportcentret ligger precis utanför centrala Göteborg och som Västsveriges största träningsanläggning för racketsport finns mycket att erbjuda i den genren. Snöra på dig gymnastikskorna och utmana någon i tennis, badminton, squash, bordtennis eller racketlon. För dig som är nybörjare eller vill avancera din teknik erbjuds kurser i tennis, badminton och squash.

Gruppundervisningen pågår under ett antal veckor i följd eller också bokar du enstaka lektionstimmar. Racketsport är onekligen Alelyckans expertområde men listan på aktiviteter att utföra sträcker sig längre än så.
-Här finns något för alla, oavsett träningsnivå. Vi vill att våra besökare ska uppleva träning som roligt och energigivande, säger Stellan Björk vars far grundade träningsanläggningen 1974 och som sett utvecklingen från ett litet familjeföretag till en stor mötesplats för alla.

Listan på aktiviteter är lång
Utöver racketsporter kan du möta kompisgänget i en omgång innebandy, eller svettas på egen hand i gymmet. Här finns löpband, roddmaskiner, cyklar och flera tryckluftsmaskiner för alla muskelgrupper. Signa upp för ett årskort eller välj alternativet klippkort med tio träningstillfällen. Det finns även möjlighet att träna tillsammans med en personlig tränare.  Dessutom kan du spela minigolf inomhus och under sommarmånaderna när det vackra vädret tillåter finns en äventyrsgolfbana utomhus.

Mer är på gång inför den kommande hösten då Alelyckan drar igång ännu en aktivitet – Pickleball! Denna växande trend är störst i USA och än så länge okänd för många i Sverige.
−Sporten påminner om badminton men spelas med rack som mer liknar stora bordtennisrack. Likt bordtennis är det hyfsat enkelt att spela och väldigt roligt samtidigt som man får in motionsdelen, berättar Stellan och fortsätter:

−Till hösten utökar vi anläggningen med en lunchrestaurang och kommer då kunna erbjuda träningsluncher och konferenser. Nu i sommar är du välkommen att njuta av en god fika i vårt kafé före eller efter passet, säger Stellan.

www.alelyckanssportcenter.com
031- 469500