Botar med nålar

Botar med nålar

Akupunktur har en flertusenårig tradition av kinesisk medicin bakom sig, och kan hjälpa mot många obalanser och värktillstånd i kroppen.

Utbildningen är lång, minst 4,5 år, och tar ett helhetsperspektiv på patienten som behandlas.

-Vi kollar hur kroppen mår och ger individuellt anpassade behandlingar utifrån de problem och obalanser vi upptäcker, berättar Gun Heed som är auktoriserad av Svenska Akupunkturförbundet och driver sin lilla klinik i Fiskebäck i västra Göteborg.

-Klassisk akupunktur kan hjälpa mot en mängd tillstånd så som stress, migrän, infertilitet, prostata- och klimakterieproblem, allergier och ryggsmärtor med mera, säger Gun som framgångsrikt behandlat många för dessa och andra åkommor.

Gun Heed började studera kinesisk medicin -94 och har sedan dess skaffat sig en bred kunskap inom komplementärmedicin och akupunktur. Hon har genomgått en stor mängd diplomerade utbildningar både i Sverige och internationellt, och utbildar även själv andra.

Forskning stödjer resultat
Det finns en hel del evidensbaserad forskning som stödjer akupunkturens verkan och Världshälsoorganisationen WHO listar och dokumenterar sjukdomar, symptom och andra tillstånd där klassisk akupunktur har haft vetenskapligt bevisad effekt genom kontrollerade studier.

-Ja, det finns mycket evidens via dessa studier, främst i utlandet, men vi inom Svenska Akupunkturförbundet arbetar för mer forskning i Sverige, säger Gun.

Ett annat av det Svenska Akupunkturförbundets mål är att verka för en skyddad yrkestitel för akupunktörer. Utövare av klassisk akupunktur har genomgått en mångårig utbildning med ett helhetsperspektiv på människokroppen, men i Sverige utvecklades en variant på 1980-talet med en kurs på bara cirka tre veckor för legitimerad sjukvårdspersonal.

Naturlig skönhetsbehandling
Utöver den klassiska akupunkturen erbjuder även Gun kosmetisk akupunktur vilket bl.a. stimulerar blodflödet så att collagen bildas. Akupunkturen kan ta bort fina linjer och minska större rynkor. Huden får lyster och en ungdomlig spänst.

Antalet behandlingar varierar med de olika tillstånd man behandlar. För kosmetisk akupunktur rekommenderas till exempel minst tio behandlingar, medan till exempel en rök- och snusavvänjningsbehandling kan vara tillräckligt med en gång.

Andra behandlingar – inte bara nålar hos Gun
Gun utför även bl.a. Kraniosakral Terapi, Ryggbehandlingar, Zonterapi, Face Reading och ett nytt viktminskningskoncept är på gång. Naturligtvis säljer hon presentkort – den perfekta gåvan!

Besök Gun Heeds hemsida för mer information: www.akupunktoren.se